دوره 1، شماره 2 - ( 6-1400 )                   جلد 1 شماره 2 صفحات 82-51 | برگشت به فهرست نسخه ها

Download citation:
Send citation to:

Mahdi R, Keykha A. Evaluating the level of Entrepreneurship in Iranian Universities. Journal of Economics of Knowledge_based Development 2021; 1 (2) :51-82
URL: http://jud.irphe.ac.ir/article-1-66-fa.html
مهدی رضا، کیخا احمد. ارزیابی سطح کارآفرینی دانشگاه‌های ایران. فصلنامه اقتصاد توسعه دانش بنیان. 1400; 1 (2) :51-82

URL: http://jud.irphe.ac.ir/article-1-66-fa.html

موسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی
چکیده:   (899 مشاهده)
با توجه به انباشت و تراکم دانش علمی در دانشگاه‌‌های امروزی، انتظار می‌رود که آن‌ها سهم قابل توجهی در توسعه و اقتصاد دانش‌بنیان و همچنین ایجاد و تقویت جامعه دانشی داشته باشند. به‌علاوه، بر اساس ویژگی‌‌های مختلف و متنوع نسل‌‌های دانشگاهی، سهم دانشگاه‌‌های کارآفرین در توسعه دانایی‌محور و همسویی آن‌ها با اقتصاد دانش‌بنیان بیش از سایر انواع نسل‌‌های دانشگاهی است. دانشگاه کارآفرین به‌عنوان نسل سوم نظام دانشگاهی یکی از سناریو‌های دانشگاه آینده برای مشارکت نظام آموزش‌عالی در فرایند توسعه ملی دانایی‌محور است. کارآفرینی، دانشگاهی از راهبرد‌های کلیدی ارتقای سطح مسئولیت‌پذیری اجتماعی و پاسخگو کردن نهاد علم و تحقق اهداف تغییر اجتماعی و توسعه پایدار است. در این پژوهش، با ارزیابی پنج دانشگاه ایرانی به روش مطالعه موردی بر مبنای چارچوب راهنمای کمیسیون اروپایی و سازمان همکاری‌‌های اقتصادی و توسعه، می‌توان نتیجه‌گیری کرد که دانشگاه‌‌های ایران، مسیر بسیار طولانی و دشوار برای تحول و تبدیل شدن به دانشگاه کارآفرین، پیش ‌رو داشته و سهم و نقش نسبتاً ناچیزی در توسعه دانایی‌محور و اقتصاد دانش‌بنیان داشته‌اند. تقویت کارکرد‌های آموزش و پژوهش، توسعه نوآوری و علم باز، تحول دیجیتال، گسترش تحرک علمی بین‌المللی، متنوع‌سازی منابع مالی، انعطاف در روش‌‌ها و جذب و بکارگیری منابع انسانی، توسعه زیرساخت‌‌های نرم و سخت پشتیبانی از کارآفرینان، از ملاک‌‌های کلیدی برای تحقق دانشگاه کارآفرین و به تبع آن، ارتقای سهم و نقش دانشگاه‌‌های ایران در توسعه و اقتصاد دانش‌بنیان می‌باشد.

متن کامل [PDF 664 kb]   (376 دریافت)
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومی
دریافت: 1400/7/26 | پذیرش: 1400/11/3 | انتشار: 1401/10/21

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

بازنشر اطلاعات

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه اقتصاد توسعه دانش بنیان می باشد.