دانشگاه سمنان
چکیده:   (198 مشاهده)
انقلاب اطلاعاتی فرصتی را برای کشورها فراهم آورد تا با استفاده اثربخش از دانش و مهارت ­­های انسانی در عصر جدید به تدریج از اقتصاد منبع بنیاد پیشی گرفته و به اقتصاد دانش­ بنیان نزدیک شوند. پژوهش حاضر با استفاده از روش اقتصاد سنجی پانل دیتا به مقایسه تاثیر اقتصاد دانش ­بنیان بر شاخص فلاکت در کشورهای درحال­ توسعه و توسعه یافته در بازه زمانی ۲۰۱۶-۱۹۹۶ می­ پردازد. برای بررسی چگونگی اثر اقتصاد دانش ­بنیان از چهار رکن اصلی معرفی شده توسط بانک جهانی استفاده شده است که عبارتند از: آموزش ­و مهارت­ها، نظام کارایی اختراع و نوآوری، زیرساخت­ های پویای اطلاعاتی و ارتباطی، نظام انگیزشی و نهادی اقتصادی. نتایج نشان می­دهد که در کشورهای درحال توسعه متغیرهای مولفه ­های آموزش و مهارت، زیرساخت پویای اطلاعاتی و ارتباطی و نظام کارایی اختراع و نوآوری به ترتیب تاثیر منفی، مثبت و منفی معنادار بر شاخص فلاکت دارند درحالی که درکشورهای توسعه­ یافته مورد بررسی متغیرهای مولفه ­های نظام انگیزشی و نهادی اقتصادی و نظام کارایی اختراع و نوآوری تاثیر منفی و معنادار بر شاخص فلاکت دارند.

نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومی
دریافت: 1401/7/9 | پذیرش: 1402/7/20

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

بازنشر اطلاعات

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه اقتصاد توسعه دانش بنیان می باشد.