دوره 1، شماره 2 - ( 6-1400 )                   جلد 1 شماره 2 صفحات 50-31 | برگشت به فهرست نسخه ها

Download citation:
Send citation to:

Khodabakhshi A, Etemadi M, Hosseinidoost E. The Impact of Knowledge-based Economy Components on the Unemployment Rate of Selected Developing Countries. Journal of Economics of Knowledge_based Development 2021; 1 (2) :31-50
URL: http://jud.irphe.ac.ir/article-1-56-fa.html
خدابخشی اکبر، اعتمادی میثم، حسینی دوست احسان. تأثیر مؤلفه‌های اقتصاد دانش‌بنیان بر نرخ بیکاری کشورهای منتخب در حال توسعه. فصلنامه اقتصاد توسعه دانش بنیان. 1400; 1 (2) :31-50

URL: http://jud.irphe.ac.ir/article-1-56-fa.html

دانشگاه بوعلی سینا
چکیده:   (825 مشاهده)
رسیدن به اشتغال کامل یا حذف بیکاری به معنای غلبه بر فقر و کاهش نابرابری، بی‌عدالتی‌ها و ناروایی‌های اجتماعی- اقتصادی است. از سوی دیگر، در دنیای امروز شاهد تغییرات عمیق در اقتصاد کشورها هستیم. یکی از مهم‌ترین تحولات در جهان امروز، حرکت جوامع به سمت اقتصاد دانش‌بنیان است. بی‌تردید ماهیت مشاغل در این نوع اقتصاد با اقتصاد کشاورزی و صنعتی متفاوت خواهد بود. بدین منظور در این مقاله به بررسی تأثیر مؤلفه‌های اقتصاد دانش‌بنیان بر نرخ بیکاری کشورهای منتخب در حال توسعه؛ طی دوره زمانی ۲۰۰۷-۲۰۱۶ با استفاده از روش گشتاورهای تعمیم‌یافته GMM پرداخته شد. در این پژوهش از متغیرهایی چون هزینه‌های دولت در آموزش، تعداد مقالات علمی و فنی پذیرفته شده در نشریات معتبر، سرانه استفاده‌کنندگان تلفن همراه و کنترل فساد استفاده شده است. یافته‌های این پژوهش نشان می‌دهد که اثر متغیر هزینه‌های دولت در آموزش روی نرخ بیکاری کشورهای منتخب در حال توسعه مثبت و بی‌معنی است. اثر متغیر تعداد مقالات علمی و فنی روی نرخ بیکاری این کشورها مثبت و معنی‌دار می‌باشد. همچنین، نتایج یافته‌های این پژوهش نشان می‌دهد که اثر متغیرهای سرانه استفاده‌کنندگاه تلفن همراه و کنترل فساد بر نرخ بیکاری کشورهای منتخب در حال توسعه منفی و معنی‌دار می‌باشد.

متن کامل [PDF 670 kb]   (379 دریافت)
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومی
دریافت: 1399/12/21 | پذیرش: 1400/6/10 | انتشار: 1401/10/21

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

بازنشر اطلاعات

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه اقتصاد توسعه دانش بنیان می باشد.